طرح درس تقارن و مختصات ریاضی ششم ابتدایی تشکیل شده از 4 صفحه ورد و قابل ویرایش می باشد این درس به دانش آموزان کمک می کند با دستگاه مختصات آشنا شوند و با قرینه نقاط در این دستگاه آشنایی پیدا کنند. هدف این طرح درس آشنایی دانش آموزان با مختصات نقاط و قرینه آن نقاط است. دانش آموزان به کارگروهی علاقه پیدا کنند و با مطالعه در مورد ویژگی های دستگاه مختصات تمایل پیدا کنند. همچنین این درس به دانش آموزان کمک می کند تا از این درس در جهت یابی مسیر ها استفاده کنند. در این درس از ابزار و وسایلی مانند کتاب درسی، گچ، تابلو، آهن ربا و تصاویر هندسی استفاده می شود.
در طرح درس تقارن و مختصات ریاضی پایه ششم دبستان، اهداف جزئی هم برای دانش آموزان مشخص شده است. این اهداف جزئی شامل آشنایی دانش آموزان با قرینه اشکال و نشان دادن آنها، بکارگیری دستگاه مختصات در جهت یابی مسیر ها و توجه به قرینه ها در پیرامون خود است.
نام درس: ریاضی صفحه ۸۲- ۸۰ تقارن و مختصات پایه: ششم ابتدایی مدرسه: – مدرس: زمان :۴۵
آشنایی دانش آموز با دستگاه مختصات و قرینهی دستگاه مختصات
هدف کلی
–
۱-دانشآموز با شباهت مختصات نقاط و قرینهی آن نقاط آشنا شود.
۲- دانشآموز با قرینهی نقاط در دستگاه مختصات آشنا شود.
شناختی
اهداف جزئی
–
۱-دانشآموز بتواند قرینهی اشکال را نشان دهد.
۲-دانشآموز بتواند از این درس در جهت یابی مسیرها استفاده کند.
مهارتی
–
۱- دانشآموز به کارگروهی علاقه پیدا کند.
۲- دانشآموز به مطالعه در مورد ویژگیهای دستگاه مختصات تمایل پیدا کند.
۳-دانشآموز به قرینهها در پیرامون خود توجه کند.
۴-دانشآموز به شباهتها توجه بیشتری کند.
نگرشی
–
پرسش و پاسخ گروهی، اکتشافی
روش تدریس
الگوی تدریس
–
کتاب درسی،گچ،تابلو، آهن ربا،تصاویر هندسی.
ابزار و وسایل
–
گروههای ۴-۵ نفره دور تا دور کلاس نشسته اند.
چیدمان کلاسی
۴
معلم با انرژی و لبخند وارد کلاس می شود با نوشتن نام خدا روی تخته و با چرخش بین میزها ضمن بررسی سلامت جسمی و روحی دانش آموزان مشغول خواندن میشود:
(سلام دهیم به همه با خوشحالی و خنده)
(سلام سلام بچهها چطوره حال شما)
هستید گلهای خندان چون گلهای گلستان)
سلام به تو ای عزیز چه خوشگلی چه تمیز)
پس از آن که دانشآموزان به احوالپرسی پاسخ دادند جعبهي حضور و غیاب را چک کرده(برای جلوگیری از هدر رفتن وقت کلاس ، طرح درس تقارن و مختصات ریاضی ششم ابتدایی معلم به ازای هر نفر یک نماد با نام و یا عکس آن نفر میگذارد تا با ورد خود به کلاس آن را بردارند و هر چه در جعبه بماند نماد فرد غائب است).
آمادگی
فعالیت های مقدماتی
۸
ورودی:
در این مرحله معلم تعدادی سوال از قسمتهای قبلی تدریس شده ی همین فصل از دانشآموزان پرسیده میشود.
۱-چند شکل پای تابلو کشیده و دانشآموزان باید تشخیص دهند کدام یک دارای تقارن چرخشی نیستند.
۲-چند شکل پای تابلوکشیده و از دانشآموز خواسته میشود تا آن شکلی که دارای تقارن مرکزی است را پیدا کند.
۳-از یک نفر میخواهیم یک شکل که دارای مرکز تقارن است بکشد.
تشخیصی:
معلم روی جدول مختصات که از قبل روی زمین وسط کلاس کشیده قرار میگیرد و از دانشآموزان میپرسد :کی میتونه یار من بشه؟ سپس از هم گروهی خود میخواهد در نقطهی قرینهی او قرار بگیرد.بعد از آن کار را به دانشآموزان واگذار کرده و دو گروه دیگر میآیند طی زمانی که معلم به آنان با یک موزیک بی کلام فرصت میدهدیک گروه روی جدول مختصات میایستد و گروه دیگر متقابلا باید محل قرینه را تشخیص داده و آنجا باشند و چند بار تکرار میشود.
ارزشیابی آغازین
–
بازی،وسایل هندسی،کشیدن جدول مختصات روی زمین
انگیزه سازی
۱۴
پس از سلام و احوالپرسی و انجام حضور غیاب،ضمن انجام ارزشیابی ورودی و تشخیصی معلم دو نفر از دو گروه دیگر را پای تابلو آورده،یک نفر باید آهن ربا را به دلخواه روی یک نقطه از جدولی که پای تخته کشیده بود بگذارد و سپس مختصات آن را باید بنویسد،نفر دیگر باید نقطهی قرینه را پیدا کرده و آهن ربا را در آنجا بگذارد و مختصات آن را بنویسد. طرح درس تقارن و مختصات ریاضی ششم ابتدایی میتوان این کار را چند بار دیگر انجام داد تا چند نقطه و قرینهی آنان را مشخص کنند.
سپس معلم توجه دانشآموزان را به مختصات هر نقطه و قرینهی آن نقطه جلب کرده و از آنان میخواهد شباهتشان را به طور گروهی پیدا کنند و سپس به کلاس ارائه دهند.
در صورت پاسخ درست گروه تشویق خواهد شد.
در مرحلهی بعدی معلم به جای آهن ربا اشکال هندسی را که از قبل تهیه کرده است به دانشآموزان داده و از آنها میخواهد که مانند آهن ربا آنان را در جدول مختصات قرار دهد و مختصات راسهای آن شکل را پای تابلو بنویسند وبار دیگر یک نفر دیگر قرینه را یافته ومختصات آن را بنویسد.
در این قسمت از دانشآموز خواسته میشود تا شباهت مختصات راسهای اشکال هندسی را پیدا کنند و بعد از کمی وقت به شاگردان نظر آنان پرسیده شود، طرح درس تقارن و مختصات ریاضی ششم ابتدایی در صورت صحیح بودن دوباره دانشآموز تشویق شده و در آخر از گروهها خواسته میشود با همکاری روی تمرینات فکر کرده و با راهنماییها ی معلم تمرینات را در کلاس حل کنند.
ارائه محتوا
۳
سوالاتی که در طی تدریس از دانشآموز پرسیده شده و در ارائه محتوا به آنان اشاره گردید .
ارزشیابی مستمر
۳
معلم به صورت سریع خودش شباهت مختصات نقاط و راههای راسهای شکل با قرینهی آنها را بیان میکنند.
جمع بندی و نتیجه گیری
۱۱
معلم برای هر گروه یک تمرین از کتاب را در نظر میگیرد تا انجام دهند و سپس به کلاس ارائه دهند تا همه بنویسند .خود نیز در طول کار گروهی با آنان همراهی کرده و سوالاتشان را پاسخگو میباشد.
ارزشیابی پایانی
۲
معلم از دانشآموزان میخواهد که روی یک کاغذ شطرنجی یک جدول مختصات تهیه کنند،روی جدول چند شکل هندسی کشیده و راس آنها را همراه با قرینهی آنها مشخص کنند،همچنین مختصات رئوس شکلها و قرینهی رئوس شکلها را همراه با شباهتشان بنویسند..
تعیین تکلیف
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.